Blog

Holtomiglan – holtodiglan. A lépcső, ami a harmonikus és érett szerelemhez, párkapcsolathoz vezet

Mikor eljutunk arra a lelki szintre, hogy megértsük, mi magunk tudjuk csak önmagunkat megmenteni, és nem létezik szőke herceg fehér lovon vagy királylány a vár tornyában megmentőjére várakozva, akkor érkezünk meg egy olyan magasságba, hogy jó és legfőképpen reális párkapcsolatot tudjunk kialakítani.

„Te” és „Én” a párkapcsolatban. Hogyan leszünk MI?

Gondolkodtál már rajta, hogy miért vagy magányos egy párkapcsolatban? Hogy mi a baj veled, vagy a pároddal? Alapvetően te is rendben vagy, és ő is. Mint két külön ember. A hiba a gondolkodásotokban rejlik, hiszen már nem két fél vagytok, hanem egy egész.

A párkapcsolatunk harmóniája, a teljességünk megélése most a tét! Gyere és beszéljük meg!

Rohanó világunkban gyakran elsiklunk a lényeges dolgok felett, és ez igaz a párkapcsolatunkra is. Nem vesszük figyelembe, hogy párkapcsolatunk kihat az életünk többi területére is. Az otthonról hozott és tovább cipelt problémáink, valamint egy rosszul működő párkapcsolat sokszor megakadályoz minket sikeres karrierünk építésében is és befolyásolja társadalmi életünket, egészségünket és testi-lelki jólétünket is.

7 ötlet, hogy könnyebb legyen új életet kezdeni válás után!

A statisztikák szerint Magyarországon a házasságok több mint fele válással végződik, ami egyben azt is jelenti, hogy sok házaspár kénytelen új életet kell kezdeni egyedül vagy egy új kapcsolatban. Mindkét eset hatalmas megpróbáltatást jelent a felnőtteknek, ha pedig gyermek is érintett, a helyzet tovább bonyolódik.

Majd elválik, de nem mindegy, hogyan: hogyan segít a szakember a válás előtt, közben és után?

Egy tökéletes világban a válás lebonyolítása békés és zökkenőmentes, amely során a felek a legnagyobb egyetértésben tudnak együttműködni. Sőt, talán még egy bulival is megünneplik, hogy külön-külön új életet kezdenek, tele új lehetőségekkel. A fenti elképzelés azonban ritkán valósul meg, és az esetek többségében a válás minden érintett fél számára rendkívül megterhelő.

Tudatossággal elkerülhető a válás!
6 tényező, amire érdemes odafigyelni!

Az okostelefonok virágkorában a fárasztó túlórák, a televízió és a gyerekek mellett könnyen megesik, hogy a házastársak elhanyagolják egymást, más teendők kötik le a figyelmüket, és a nap végére nem marad idejük, energiájuk a másik félre. A legtöbb házaspár összesen napi 4 percet tölt kettesben úgy, hogy kizárólag egymásra fókuszálnak.

Önismeret: életünk egyik legfontosabb alappillére

Sok évembe telt, mire ennek a szónak felfogtam a fontosságát életemben. Mélységeit megértve jöttem rá, hogy életem egyik legfontosabb alappillére.

Mi pontosan a válási mediáció?

A válási mediáció egy közvetítői eljárás a válást megelőzően, közben és azt követően, melynek célja a nyitott és békés kommunikáció fenntartása, és a válással kapcsolatban, valamint az új élethelyzetre vonatkozóan minden fél számára kedvező, kölcsönösen elfogadható megoldások keresése.

Életközépi Válság vagy fejlődésünk és lehetőségünk a Megújulásra?

Szinte nincs olyan ember, akivel ne fordult volna elő valamikor 35 és 50 éves kora között, hogy úgy érezze: az eddigi értékrendje és élete, ha nem is gyökerestül, de lényegesen megváltozott és nem tudja, hogyan, merre haladjon tovább az adott kérdésben.