Rólam

Dr. Lantos Judit vagyok, a KapcsolatMentor alapítója, ügyvéd, párkapcsolati-, életvezetési- és karrier coach; párkapcsolati- , családi- , válási- és üzleti mediátor. Mindez azonban “csak” a hivatásom, amely egész biztosan nem lenne ennyire sokszínű, ha a személyiségem, az élményeim és a tapasztalataim nem erre a karrier-ösvényre terelnek.

Paragrafusoktól a KapcsolatMentorig

Vajon mi kell ahhoz, hogy a jogszabályok világából érkezett ügyvéd beleszeressen a kapcsolatok bonyolult, ám gyönyörű hálójába?

A családunkban többen is jogi területen dolgoztak, így a gimnázium után szinte magától értetődő volt, hogy követem őket ezen a pályán. Az egyetem elvégzése után ügyvédként hamar felismertem, hogy a jogszabályok világa mellett őszinte kíváncsisággal szemlélem az emberi kapcsolatokat. Arra is felfigyeltem, hogy az emberek szeretnek velem beszélgetni, és gyakran megosztják velem a gondjaikat, érzéseiket. Jogászként nem csak megtapasztaltam a megfelelő kommunikáció fontosságát, hanem azt is megtanultam, hogy a jó kommunikáció megfelelő alapot teremt egy szeretetteljes kapcsolathoz. Márpedig a szeretet, az odafigyelés és a törődés jelenléte a legszövevényesebb jogi procedúrát éppúgy megkönnyíti, mint az élet egyéb szegmenseinek interakcióit.

A kapcsolatok az élet játszóterének libikókái

Kevés dolog létezik, ami tulajdonképpen minden életterületünkre hatással van, de a kapcsolatok pont ilyenek. Én például egyszerre vagyok két gyermekes édesanya, a gyermekei édesapjától elvált nő, szerető felesége az új páromnak, valamint szakmámat tekintve ügyvéd, mediátor, coach és tréner. Ezen kívül számos jó barátom, ismerősöm és kollégám van, akikhez mind valamilyen kapcsolat fűz. Sokszor megtapasztaltam, hogy amikor az emberi kapcsolataimat harmónia jellemzi, az élet egyéb területein is kiegyensúlyozottabb vagyok, ám amikor probléma adódik, annak negatív hatása sok mindenre rányomja bélyegét.

Kapcsolatok és önismeret

Az önismeret a saját magunkkal és másokkal kialakított kapcsolatainkban egyaránt fontos. Ezt akkor értettem meg igazán, amikor az élet időről időre nehéz, kihívásokkal teli és fájdalmas helyzetekkel szembesített. Jóllehet szerencsére minden akadályt leküzdöttem, meggyőződésem, hogy azért is tudtam viszonylag könnyedén boldogulni, mert az önismeret és az önfejlesztés évek óta szerves részét képezi a mindennapjaimnak.

A sikerélményeim szárnyakat adtak, és szépen lassan rájöttem, hogy az évek során felhalmozott tudást és tapasztalatot felhasználva hasznos segítséget nyújthatok azoknak, akik elakadtak az Úton, és tanácstalanul tekintenek a jövő felé. Eldöntöttem, hogy az ügyvédi pályám mellett visszaülök az “iskolapadba” és továbbtanulok, hogy hivatalosan is foglalkozhassak mediációval, mentorálással, tanácsadással és coachinggal. Időközben tréner is lettem, hogy ügyfeleimet a helyes konfliktuskezelésre és kommunikációra is meg tudjam tanítani, ami elengedhetetlen mind a párkapcsolatokban, mind a válás utáni szülőtársi viszonyban.

Őszintén hiszem, hogy személyes élettapasztalatomnak, a tanulmányaim során és olvasmányaimból elsajátított tudásomnak, valamint a több mint huszonöt évi ügyvédi és vezetői munkám során szerzett tapasztalataimnak köszönhetően sok embernek tudok segíteni.

Kapcsolatok és Önismeret

Az önismeret a saját magunkkal és másokkal kialakított kapcsolatainkban egyaránt fontos. Ezt akkor értettem meg igazán, amikor az élet időről időre nehéz, kihívásokkal teli és fájdalmas helyzetekkel szembesített. Jóllehet szerencsére minden akadályt leküzdöttem, meggyőződésem, hogy azért is tudtam viszonylag könnyedén boldogulni, mert az önismeret és az önfejlesztés évek óta szerves részét képezi a mindennapjaimnak.

A sikerélményeim szárnyakat adtak, és szépen lassan rájöttem, hogy az évek során felhalmozott tudást és tapasztalatot felhasználva hasznos segítséget nyújthatok azoknak, akik elakadtak az Úton, és tanácstalanul tekintenek a jövő felé. Eldöntöttem, hogy az ügyvédi pályám mellett visszaülök az “iskolapadba” és továbbtanulok, hogy hivatalosan is foglalkozhassak coachinggal, mediációval, mentorálással és tanácsadással.

Őszintén hiszem, hogy személyes élettapasztalatom-, a tanulmányaim során és olvasmányaimból elsajátított tudás-, valamint a több mint húszévnyi ügyvédi és vezetői munkám során szerzett tapasztalataimnak köszönhetően sok embernek tudok segíteni.

Kapcsolatmentor, a lélek iránytűje

Amikor az életemben nehézségek adódtak, sokszor álmodoztam arról, milyen jó lenne egy varázsiránytű, amely egyszerűen megmutatná, hogy melyik a helyes út. Valahogy úgy, ahogyan az Esthajnalcsillag is irányt mutat a tétova vándornak. Noha tisztában voltam vele, hogy efféle csodairánytű sajnos nem létezik, megszületett bennem egy olyan iroda gondolata, amelyben minden adott ahhoz, hogy a hozzám fordulók komplex segítséget kapjanak a problémáikra, legyen szó párkapcsolati krízisről, válásról, a válás utáni helyzet optimalizálásáról, válási mediációról vagy ügyvédi tanácsadásról.

Ügyvédként, mediátorként, coachként és trénerként sok területet le tudok fedni. Ha pedig az derül ki számomra, hogy az adott szituáció megoldásához további szakemberre is szüksége lenne az ügyfelemnek, akkor együttműködő szakmai hálózatom révén tudok szakembert ajánlani vagy bevonni.

A KapcsolatMentor küldetése

Azért lett KapcsolatMentor a márkanevem, mert egyfajta objektív mentorként támogatom az ügyfeleimet abban, hogy életük különböző kapcsolataiban megtalálják a számukra helyes irányt. Az a célom, hogy a közös munka során felismerjék a problémáik valódi okát, képesek legyenek megfogalmazni a céljaikat, és felfedezzék magukban azokat a belső erőket, amelyekkel valóra is tudják váltani a vágyaikat.

Legyen szó önmagukról, párkapcsolatról, anyaságról-apaságról, családról, gyerekekről, válásról vagy akár karrierről, a KapcsolatMentor segít eligazodni a különböző emberi kapcsolatokban.

Szívből hiszem, hogy a szakterületeim (ügyvéd, mediátor, coach, tréner) révén valóban hatékonyan támogathatom a hozzám fordulókat. Bízom benne, hogy éppen olyan pontos útmutatást nyújthatok ügyfeleimnek, mint az iránytűből lett logóm négy égtája, amely messziről jelzi az életében eltévedt utazónak, hogy a KapcsolatMentor a családot, a karriert, a párkapcsolatot és az önismeretet érintő kihívásokkal egyaránt segít megbirkózni.

Válásmentorként fontos küldetésemnek tartom, hogy a válás lelkileg megterhelő folyamatában komplex módon támogatom a hozzám fordulókat. Segítek abban, hogy az adott élethelyzetre a lehetőség szerinti legjobb jogi és emberi megoldást tudjuk megtalálni. Ebben a folyamatban jogi, valamint önismereti és gyereknevelési tanácsadással támogatom a hozzám fordulókat, illetve ügyvédként vagy mediátorként le tudom bonyolítani a válást.

Végzettségeim és tagságaim

Végzettségeim
Ügyvéd
Mediátor
Coach
Tréner
Tagságaim

Budapesti Ügyvédi Kamara – ügyvéd
Budapesti Ügyvédi Kamara közvetítői névjegyzék
Igazságügyi Minisztérium közvetítői névjegyzék
CoackOK Szakmai Szövetség
WIPO (Szellemi Tulajdon Világszervezete) Mediátor