„Te” és „Én” a párkapcsolatban. Hogyan leszünk MI?

Gondolkodtál már rajta, hogy miért vagy magányos egy párkapcsolatban? Hogy mi a baj veled, vagy a pároddal? Alapvetően te is rendben vagy, és ő is. Mint két külön ember. A hiba a gondolkodásotokban rejlik, hiszen már nem két fél vagytok, hanem egy egész.

A tudat alatt megbúvó ösztönös tetteink.

A tudatalattim eddig azt tanulta, hogy vagyok „én”. Ez teljesen normális, hiszen gyerekkoromban is rólam szólt minden. Nekem kellett az iskolapadban egyedül tanulnom, nekem kellett egyedül megfelelnem a vizsgákon, csak engem kérdeztek. Nekem kellett megtanulnom magamról gondoskodni, önmagamat ellátni, amikor már kirepültem a családi fészekből.

És aztán jön valaki, aki felborít mindent.

Idő kell és sok türelem, hogy a kezdeti rózsaszín köd után meglássam valójában, hogy ki vagyok én, ki ő, és milyen hatással vagyunk egymásra. Ez az idő nem csak a kompromisszumok megszületéséről szól, hanem arról is, hogy meg kell tanítanom a tudatalattimat, hogy már nem vagyok egyedül.

Tudtad, hogy a tudatalattid 14 nap alatt képes új berögződéseket elsajátítani?

Tégy egy próbát! A jobb kezesek általában jobb kézzel nyomják le a kilincset, amikor egy ajtót nyitnak ki. Ha koncentrálsz, és tudatosan ezt bal kézzel teszed minden alkalommal, amikor csak eszedbe jut, 14 nap elteltével ösztönösen a bal kezeddel akarod majd lenyomni a kilincset. Ennyi idő kell, hogy megtanítsd magadnak.

 

 

Miért olyan fontos, hogy a tudatalattink programjait megértsük?

Mert ez az a tér, amiben képesek vagyunk egy párkapcsolatban kisiklani. Képzeld el azt a szituációt, amikor a párod kajakozik, imádja a vizet, és téged is mindenhová szeretne magával vinni, de nem tud, mert te víziszonyos vagy. A víziszony egy tudatalatti program, ami több negatív tapasztalat útján alakult ki. Te még csak hallani sem akarsz róla, hogy megtanulj úszni, holott ha ezt a programot több pozitív élménnyel felül tudnád írni, máris együtt élvezhetnétek a kajakozás örömeit. És lássuk be, nem lenne örökös aggódás, féltékenykedés, magányosan töltött hétvégét, ami a kapcsolat megromlásához vezethet.

Amikor rád talál a szerelem, ne hagyd, hogy apróságok miatt kicsússzatok egymás kezéből! Ne engedd, hogy évekkel később is ezen keseregj majd! Engedd meg magadnak a boldogságot! Kérj segítséget!

Engedd meg magadnak és párodnak, hogy együtt boldogok legyetek! Ne hagyd, hogy apróbb problémák hatalmas kősziklaként álljanak közétek! Ne engedd el boldogságotok vezérfonalát, hiszen van megoldás, hogy a két félből egy egész legyen! Hogy végre megszülethessen a MI!

 

 

Keressetek fel, és segítek nektek párkapcsolati tanácsadással és mediációval, hogy jól és boldogan tudjon működni a párkapcsolatotok hosszú távon!