Szakterületek

A KapcsolatMentor komplex segítséget nyújt

Párkapcsolati coachként és mentorként abban szeretném ügyfeleimet támogatni, hogy az adott párkapcsolatból a legjobbat hozzák ki. Amennyiben a kapcsolat megerősítése, megjavítása nem lehetséges, a közös munka során arra törekszünk, hogy a kapcsolat lezárása a lehető leggördülékenyebben, a lehető legkevesebb sérüléssel történjen. Utóbbi kulcsfontosságú annak érdekében, hogy a felek minél hamarabb túljussanak a nehéz időszakon, valamint képesek legyenek nyitni egy új, harmonikus társkapcsolat lehetősége felé.

A KapcsolatMentorral egy olyan központot szerettem volna létrehozni, amely komplex támogatást nyújt ügyfeleimnek. Mivel sokszor előfordul, hogy a hozzám fordulók problémája rendkívül összetett, a coaching, a mediáció és a tanácsadás mellett gyakran egyéb szakemberek segítségére is szükség van. Tudom, hogy a megbízható szaktekintélyek felkutatása olyan időigényes feladat, amely egy krízishelyzetben különösen megterhelő.

Mivel azt szeretném, ha az ügyfeleim a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban elérnék a céljukat, úgy döntöttem, hogy ezt a terhet leveszem az vállukról. Létrehoztam tehát egy kiváló szakemberekből álló csapatot, amely szinte minden lehetséges szakterületen segítséget nyújt a hozzám fordulóknak (pl. pszichológus, gyermekpszichológus, párterapeuta, családterapeuta, veszteségfeldolgozó szakember, stresszkezelő szakember,  ügyvéd, pénzügyi tanácsadó, ingatlanszakértő).

Amennyiben a probléma-meghatározó tanácsadáson, a coaching, a mediáció vagy a válási terv megállapítása során kiderül, hogy az adott szituáció megoldásához további szakember segítségére is szükség van, partnereim örömmel állnak rendelkezésére, akik közül számos szakembert a Partnerek menüpontban találhat meg.

Vallom, hogy a KapcsolatMentor ezzel olyan hozzáadott értéket teremt, amire ma Magyarországon kevés példa akad. A különböző szakemberek szinergiája olyan védőhálót biztosít, amely hatalmas segítséget nyújt a hozzánk fordulóknak.

Csapatunk az alábbi területeken biztosít szakértő támogatást:

SzakterületekCsaládterápia

A válási folyamatba iktatott családterápia célja, hogy a családi rendszer minden tagja a lehető legkisebb és legkevesebb sérüléssel, úgy nevezett kreatív krízisként élje meg a válást. Ilyen krízis lehet, ha:

 • a családban nagyobb gyermekek vannak, és a család valamelyik tagjára – különös tekintettel a gyermekekre – aránytalanul nagy súly nehezedik, ő „viszi a vállán” a válás terheit,
 • a családban kisebb gyermekek vannak, viszont nem megfelelőek a családi rendszerben a külső vagy belső határok, nem működik megfelelően a kommunikáció; a szerepek, feladatok nem tisztázottak, az értékek, normák, elvárások nem, vagy csak nagyon nehezen egyeztethetők illetve nem világosak,
 • a család szétválik, és az új élethelyzet okozta nehézségekkel a családtagok nem tudnak egyedül megbirkózni,
 • a szülők egy háztartásban élnek a nagyszülőkkel, és a válás konfliktusokat gerjesztett a generációk között.Életvezetési tanácsadás (life coaching), karrier coaching

Fontos hangsúlyozni, hogy a coach nem tanácsadó és nem terapeuta, jóllehet a coach és a kliens kapcsolata ugyanúgy bizalomra épül, és titoktartás jellemzi. A coach aktív hallgatással, figyelemmel van jelen, közben visszajelzéseket ad, és kérdéseket tesz fel. Az interakció támogatja, segíti az ügyfelet abban, hogy felismerje és megtanulja mozgósítani saját erőforrásait, ezáltal képes legyen lépéseket tenni annak érdekében, hogy elérje a céljait.

A coach azonosítja és fejleszti az egyén már meglévő képességeit és erősségeit, elősegítve ezzel a továbblendülést, illetve az elakadások, problémák megoldását. A coach az ügyfél sikeréért, fejlődéséért dolgozik, elfogadva, támogatva és végigkísérve őt a változás folyamatán. A közös munka célja nem csupán az önismeret fejlesztése, hanem az önbecsülés tüzének felélesztése is. Azon dolgozunk, hogy a kliens ráleljen arra a bizonyos láthatatlan belső iránytűre, amely megmutatja, milyen szelet kell befogni a lélek vitorlájába ahhoz, hogy elérje a céljait. A coachingon belül több irány létezik, amelyek mind egy-egy életterületre specializálódnak.

A life coaching az értékek és jövőkép tisztázásáról és célok kitűzéséről szól az élet különböző területein, annak érdekében, hogy az adott személy kielégítő, sikeres és teljes életet éljen. A coach segít kliensének tisztázni, mit akar az élettől, támogatja és bátorítja a változási folyamat során. A life coach tehát az alternatív lehetőségek megtalálásában segíti ügyfelét.

A karrier coaching során pedig a coach segít az ügyfélnek tisztázni, hogy mit szeretne elérni a karrierjében, milyen esetleges változtatásokra van igénye vagy szüksége. Emellett a karrier coaching nem csak a pályamódosítás rögös útján nyújt kapaszkodót, hanem a kiégés megelőzésében és leküzdésében is rendkívül sokat segíthet.Gyermekpszichológia

Gyermekpszichológusra elsősorban a családi problémák, illetve a válás okozta krízishelyzetben, és az azzal kapcsolatos traumák kezelésében van szükség. A szakember igény szerint a szülőt és a gyermeket is támogatja.

A szülők esetében a gyermekpszichológus abban segít, hogy a felnőttek saját válási krízisük nehézségei mellett is elegendő lelki energiát és odafigyelést tudjanak biztosítani a gyermek számára. A tanácsadás olyan – a gyermek helyzetére, érzésvilágára, élményvilágára vonatkozó – tényezőkre hívja fel a figyelmet, amelyre a szülőknek – jellemzően a saját gondjaik miatt – nincs vagy csak részleges rálátása van.

Fontos hangsúlyozni, hogy a pszichológus csak akkor tud hatékonyan segíteni a gyermeknek, ha a szülők valamilyen formában – külső segítséggel vagy anélkül – már rendezték a saját konfliktusaikat. Ezen túl a gyermekpszichológus a szülők igénye esetében felméri a gyermek aktuális lelkiállapotát, szülőkhöz való aktuális érzelmi kapcsolódását, kötődését, esetleg a már keletkezett lelki sérüléseit. A szülők a vizsgálat eredményéről minden esetben visszajelzést kapnak.

A pszichológus a probléma összetettségétől függően rövidebb (tanácsadás) vagy hosszabb (terápiás) együttműködést javasol, amely során a szülők aktív közreműködésével segíti a gyermeket abban, hogy feldolgozza a történteket, képes legyen megküzdeni a nehézségekkel, valamint alkalmazkodjon a megújult körülményekhez.Ingatlantanácsadás

Egy élettársi kapcsolat felbontása vagy egy válás során több szempontból is nehézséget jelenthet egy közös ingatlan megléte. Szakértőink teljes körű segítséget nyújtanak minden ingatlanvásárlást- vagy eladást érintő kérdésben.

Értékmegállapítás meglévő közös otthon vagy vagyonmegosztást képző ingatlan esetében

Kétségtelen, hogy a közös vagyon megosztásában az ingatlan megosztása nem csupán az egyik legnagyobb kihívást jelenti, de egyben az egyik legfőbb konfliktus forrása is lehet. Pontosan ezért, a válás gördülékeny lebonyolításához kulcsfontosságú, hogy a felek naprakészek legyenek az ingatlanra vonatkozó kérdésekben, és ennek köszönhetően olyan megállapodásra jussanak, amely mindkettőjük számára megfelelő.

Ennek érdekében elengedhetetlen piaci összehasonlító elemzést kérni az ingatlanról, amely a klasszikus értékbecsléstől eltérően az aktuális piaci helyzetet alapul véve határozza meg az ingatlan értékét. Az elemzésnek köszönhetően nem csupán a tájékozódás hiányából fakadó nézeteltéréseket kerülhetjük el, hanem azt is biztosíthatjuk, hogy a rendelkezésre álló lehetőségek tükrében (eladás és egyéb megosztási opciók) a felek a lehető legjobb döntést hozzák meg.

Meglévő ingatlanok értékesítése

Szakértőink segítenek, hogy a meglévő ingatlan értékesítése gördülékenyen, átlátható feltételekkel, és szükség esetén a legnagyobb diszkréció mellett történjen.

Ingatlanszakértőink az alábbi feladatokról gondoskodnak:

 • hirdetési stratégia elkészítése,
 • ellenőrzött fizetőképességű vevők felkutatása,
 • az ingatlan bemutatása a vevőknek (adott esetben az eladó felek nélkül),
 • vételi szándék esetén a megfelelő írásos ajánlat bekérése, amely tartalmazza az összes fontos információt,
 • az adásvételi szerződés aláírásáig az ügyfél teljes körű támogatása.

Az ingatlan eladásában közreműködő partnereink sikerdíjért dolgoznak, megbízási díjuk az adásvételi szerződés aláírásával, az első pénzmozgás után esedékes.

Vagyonmegosztás többféle finanszírozással

Amennyiben a felek úgy döntenek, hogy a közös ingatlan eladása helyett inkább megvásárolják a másik fél tulajdonrészét, a vagyonmegosztás lebonyolításához érdemes szakértő segítségét kérni.

A korrekt eljáráshoz ebben az esetben is érdemes piaci összehasonlító elemzést kérni, amelynek birtokában a felek reális képet kapnak az adott ingatlan aktuális piaci értékéről.

Amennyiben a kivásárló fél nem rendelkezik a kivásárláshoz szükséges teljes összeggel, a banki finanszírozás teljes körű ügyintézésében és a legjobb hitelkonstrukció felkutatásában is számíthat ránk.

A független pénzügyi szakértőnkkel folytatott együttműködés, továbbá a hitelezési folyamat lebonyolítását díjmentes, Önnek csupán a kiválasztott bank banki költségeivel kell kalkulálni.

A válás során kapott összeg befektetése, új ingatlan vásárlása

Az élettársi kapcsolat megszűnését vagy a válást követően gyakran előfordul, hogy valamelyik fél saját vagy befektetési célból ingatlant szeretne vásárolni a válás során kapott összeg felhasználásával.

A megfelelő ingatlan felkutatása időigényes és gyakran idegörlő feladat. Ingatlanszakértő partnerünk készséggel segít Önnek az alábbiakban:

 • részletes igény- és finanszírozási felmérés, akár pénzügyi szakértő bevonásával,
 • ingatlanok keresése az egyéni preferenciák és célok tükrében,
 • ajánlatok összegyűjtése, továbbítása az ügyfélnek,
 • a megvásárolni kívánt ingatlan kiválasztása után az Ön írásos ajánlatának továbbítása az eladó felé,
 • ügyvéd biztosítása az adásvételi folyamathoz.

Amennyiben kérdése van az ingatlantanácsadással kapcsolatban, kérem, írjon üzenetet a KapcsolatMentor oldalán vagy hívjon a megadott telefonszámon.Párkapcsolati- és családi mediáció

A párkapcsolati és családi mediáció során a mediátor megfigyeli és értékeli azokat a tényezőket, amelyek kialakították és fenntartják a konfliktushelyzetet.

Segít a feleknek megváltoztatni ezeket a mintákat, annak érdekében, hogy együttműködés alakuljon ki, és közös döntéseket tudjanak hozni a legfontosabb kérdésekben. Ilyen például a gyermek további közös nevelésével kapcsolatos problémák- és/vagy a felek közötti konfliktusok feloldása.Párkapcsolati coaching

A párkapcsolati coaching során a szakemberek pártatlanul és objektíven foglalkoznak a kliensek konfliktusával. A konzultáció célja, hogy az ülések végére a pár tagjai egy közösen meghatározott jövőképpel rendelkezzenek, és tisztában legyenek a megvalósításhoz szükséges ismeretekkel is. Párterápia

Párterápia során elsősorban nem a kapcsolat megjavítása a cél, hanem az, hogy a felek megtanulják a gördülékeny, könnyed és felszabadult együttműködéshez szükséges ismereteket, ezáltal minimálisra csökkentsék a nem megfelelő kommunikációból és egyéb megnyilvánulásokból fakadó súrlódásokat.

Válási helyzetben a párterápiát inkább válásterápiának tekintjük, amely – amennyiben a felek egyöntetűen úgy akarják – átalakulhat párkapcsolati terápiává.

A fentiek közül mindkét esetben kiemelten fontos egyértelműen definiálni azt a kitűzött célt, amelyben mindkét fél egyetért, és amelyért azonos erőfeszítéssel hajlandóak tenni.Pénzügyi tanácsadás

Pénzügyi tanácsadó segítségére számos élethelyzetben szükség lehet, de válás, karrierváltás vagy magánéleti krízis esetében ez fokozottan igaz. Szakértőink tanácsai nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy pénzügyi szempontból Ön is a lehető legjobbat hozza ki az adott helyzetből.

Mikor érdemes pénzügyi tanácsadó segítségét kérni?

 • Jelenlegi pénzügyi helyzet feltérképezése, optimalizálása.
 • Lehetséges támogatások és adókedvezmények felvázolása.
 • A piacon elérhető lehető legjobb pénzügyi megoldás felkutatása.
 • Önerő megszerzése ingatlanvásárlás esetén.
 • Családi vállalkozás pénzügyeinek rendezése az élettársi kapcsolat felbomlása vagy válás esetén.
 • Kockázatelemzés.
 • Tulajdonjog átruházásának problémái (adózás, társadalombiztosítási szabályok stb.)
 • Válás esetén közös hitelügyletek rendezése.
 • Bármilyen egyéb, pénzügyi témájú kérdés megoldása.

Amennyiben kérdése van a pénzügyi tanácsadással kapcsolatban, írjon üzenetet a KapcsolatMentor oldalán vagy hívjon a megadott telefonszámon.Pszichológia

A különféle coachingok, mediációs ülések és tanácsadások során gyakran felszínre kerülnek olyan elakadások vagy problémák, amelyek megértésében és feldolgozásában pszichológus szakember tud a leghatékonyabban segíteni.

Legyen szó válásról, egyéni terápiáról vagy családi krízisről, a lélek útvesztőjében egyedül könnyű eltévedni. A belső folyamatok mélyebb megértéséhez, a problémák valódi okának felfedezéséhez gyakran érdemes pszichológushoz fordulni.

A szakemberek nem csak azt tudják, hogy az eseményeket érdemes távolabbi perspektívából szemlélni, hanem azt is, hogy melyek azok a mindennapos hitrendszerek, kommunikációs folyamatok és egyéb tényezők, amelyek tudat alatt kulcsszerepet játszanak mindennapi viselkedésünkben, és ezáltal bizonyos konfliktusaink, problémáink alakításában is. Ezek felismerése és kezelése kiemelkedően fontos a fejlődéshez.

Pszichológus szakembereink segítenek, hogy az észrevétlen tényezők tudatos kontroll alá kerüljenek. Ennek köszönhetően klienseink– legyen szó bármilyen típusú konfliktusról vagy elakadásról – hatékonyabban, kevesebb konfliktussal, több örömmel tudják kezelni az élet rögös útján felbukkanó akadályokat.Stresszkezelő módszerek

A stressz a 21. század egyik népbetegsége, amelynek egészségkárosító hatását számos platformon tudományosan is bizonyították. Éppen ezért a stresszfaktorokat minden élethelyzetben fontos kiiktatni, de legalábbis minimalizálni.

A párkapcsolattal, válással, gyermekneveléssel és munkahelyi konfliktusokkal kapcsolatos stresszhelyzetek kezelése az érintett felnőttek és gyermekek szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír. Szakembereink célzott eszközökkel segítenek megbirkózni a mindennapi stresszhelyzetekkel, amelynek pozitív hozadéka egyformán szolgálja minden érintett fél javát.

A stresszkezelő módszerek elsajátítása az alábbi, gyakran stresszel járó esetekben különösen ajánlott:

 • váljak / ne váljak dilemmája,
 • válás feldolgozásával kapcsolatos nehézségek,
 • új párkapcsolat megteremtésének és megtartásának kihívásai,
 • mozaikcsaládok konfliktushelyzeteinek kezelése,
 • gyerekvállalással kapcsolatos nehézségek,
 • gyermekeknél a válás okozta traumák feldolgozása, önbizalom helyreállítása, szorongás oldása.Szakítás utáni veszteség feldolgozás

Amikor valamilyen szomorú és fájdalmas esemény történik az életünkben, a természetes és normális emberi reakciónk, hogy fájdalmat, szomorúságot érzünk.

Jóllehet a gyászt elsődlegesen a halállal kapcsoljuk össze, az életben számos olyan veszteség érhet bennünket, amely hasonló gyászreakciókat okoz. Ilyen lehet például a válás, a szakítás, egy baráti kapcsolat vége, a költözés, egészségi állapotunk vagy gazdasági helyzetünk szélsőséges megváltozása vagy akár a munkahelyünk elvesztése is.

Az élet különös fintora, hogy amíg legtöbben megtanuljuk, hogyan szerezzünk meg valamit, amire vágyunk, arról kevés szó esik, hogy mi a megfelelő teendő olyankor, amikor elveszítünk valamit, ami vagy aki fontos volt számunkra. Sokan kizárólag a negatív érzések elnyomásával reagálnak, ám ez valójában nem segít a gyász tudatos kezelésében. Mindez előbb-utóbb a testünkre, az egészségünkre is hatással lesz olyan fizikai problémákat okozva, amelyek hosszú távon megkeseríthetik az életünket.

Ezt elkerülendő kulcsfontosságú, hogy merjünk segítséget kérni. Szakértő partnereink nem csak a klasszikus gyászreakciót kiváltó traumák esetében segítenek, hanem a válás vagy a szakítás utáni veszteség feldolgozásában is.Szexuálpszichológia

A válási folyamat gyakori kísérője az értéktelenség érzése és szexuális problémák felszínre kerülése, amelyek feltárásában és kezelésében érdemes szexuálpszichológushoz fordulni.

A szexuálpszichológus olyan esetekben is segítséget nyújthat, amikor a probléma elsődlegesen nem szexuális jellegű. Ilyen például a páciensek párjukkal való kommunikációjának fejlesztése, hiszen gyakran előfordul, hogy valójában ez húzódik meg egy-egy szexuális jellegű probléma mögött.

Mivel szexuálpszichológus szakembereink egyúttal klinikai szakpszichológusok is, komplex módon tudnak segíteni egyéni elakadások, problémák esetén.Ügyvédi szolgáltatások

1. Válóperes tanácsadás és jogi képviselet

Válás közös megegyezéssel

Segítünk a házasságot közös megegyezéssel felbontani, és ennek során a felbontáshoz kötelezően hozzátartozó járulékos kérdésekben megállapodni. Ide sorolandó:

 • a szülői felügyeleti jog,
 • a gyerek és a különélő szülő között történő kapcsolattartás,
 • a tartásdíj (gyermek és/vagy volt házastárs esetében),
 • a közös lakás lakáshasználati jogának és esetleges díjának megállapítása.

Amennyiben a felek házastársi közös vagyonnal is rendelkeznek, úgy a házasság felbontásán túlmenően elkészítjük a közös vagyon megosztásához szükséges szerződést is. A folyamatot minden esetben tanácsadás előzi meg, amelynek köszönhetően a szerződés tartalma személyre szabott, és figyelembe veszi az ügyfelek élethelyzetét és érdekeit.

Mivel a bontást még közös megegyezés esetén is csak a bíróság mondhatja ki, a fenti megállapodások elkészítését követően igény esetén az ügyfelet a bontóper során is képviseljük.

Válás közös megegyezés nélkül

Amennyiben a feleknek nem sikerül a házasságot közös megegyezéssel felbontani – és a házassági közös vagyont megegyezéssel megszüntetni – úgy a házassági bontóperben és a házassági vagyonjogi perben csak az egyik felet képviseljük.

Egyezségkötés hiányában – vitás helyzetben – a peres feleknek ajánlott az érdekükben eljáró, családjogban jártas ügyvéd segítségét igénybe venni. Ez esetben megbízható és felkészült ügyvédink szakszerű segítséget nyújtanak a hozzánk fordulóknak.

2. Családjogi tanácsadás

A családjogi tanácsadás során szakembereink vázolják az adott szituációra jellemző jogi lehetőségeket. A megfelelő jogi tájékoztatásnak hála a felek felelősségteljesebben járhatnak el akkor is, ha a válás csak lehetőségként merült fel, és akkor is, ha a kapcsolat végleges megszakítása már eldöntött tény.

Családjogi kérdésekben jellemzően az alábbi kérdések kapcsán tudunk segíteni:

 • szülői felügyeleti jog,
 • kapcsolattartás,
 • gyermektartásdíj,
 • lakáshasználat,
 • házassági közös vagyon és külön vagyon,
 • válás anyai szemmel,
 • válás apai szemmel,
 • gyermekek jogainak védelme,
 • gyermek legfőbb érdeke.

3. Élettársi kapcsolatok felbomlása

Szakembereink nem csak jogi tanácsadásban segítenek, hanem a szükséges megállapodások elkészítésében, valamint igény szerint az ügyfél peres képviseletében is.

Ha az élettársi kapcsolat felbomlása közös gyermeket is érint

Bár az élettársi kapcsolat felbomlása esetén nincs bontóper, ha a pár tagjainak közös gyermeke született, a szülői felügyeleti jog, kapcsolattartás és gyermektartásdíj kérdéseiben itt is meg kell állapodni, továbbá szükség szerint a lakáshasználat kérdését is rendezni kell. Amennyiben a feleknek van közös vagyona, úgy az élettársi vagyonközösségre vonatkozó speciális szabályok szerint annak megosztásában is segítünk.

Ha az élettársi kapcsolat felbomlása nem érint közös gyermeket

Ha az élettársi kapcsolatból nem született közös gyermek, akkor bontóperre és a járulékos kérdésekben történő megállapodásra nincs szükség. Mindazonáltal feleknek lehetnek közös, ingó és/vagy ingatlan vagyontárgyai. Szakembereink ezek megosztásában is állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Ha az élettársi kapcsolat felbomlása különböző- vagy azonos neműeket érint

A külön neműek és az azonos neműek élettársi kapcsolatának felbontásával kapcsolatos jogi kérdések tisztázásában és a szükséges megállapodások elkészítésében egyaránt segítünk, ide értve adott esetben a gyermek elhelyezésével kapcsolatos kérdések tisztázását is.

Azonos nemű párok élettársi közössége során az életközösség megszűnésével felmerülő adminisztratív teendők – mint például az élettársi közösség felbontása és a vagyonközösség megosztása – során is szakszerű és megbízható segítséggel szolgálhatunk.

4. Házassági vagyonjogi szerződéssel- valamint élettársi kapcsolati szerződéssel kapcsolatos tanácsadás

Házassági- illetve élettársi vagyonjogi szerződés – amelyet az életközösség megkezdését megelőzően- és az életközösség fennállása alatt is lehet kötni – jelentősen megkönnyítheti a felek helyzetét, továbbá hozzájárulhat a későbbi jogviták elkerüléséhez is.

Szintén ide sorolandó a válás után létesített új élettársi kapcsolat vagy házasság kérdésköre. A vagyonjogi szerződés megkötése ilyenkor is észszerű, különösen akkor, ha az egyik vagy mindkét félnek van külön vagyona, illetve korábbi kapcsolatból származó gyermeke.

5. Közös vagyont megosztó szerződések

A házasság felbontása és a közös vagyon megosztása jogilag két elkülönült fogalom és eljárás, mindazonáltal a vagyonmegosztás szempontjából is igaz, hogy a közös megegyezéssel rengeteg időt és kiadást megspórolhatunk.

Fontos hangsúlyozni, hogy a felek megegyezése esetén is szükség van ügyvédre, hiszen a közös vagyont megosztó szerződések érvényességi kelléke az ügyvédi ellenjegyzés.

Együttműködő ügyvédeink ezen szerződések megkötésében, valamint az egyeztetések lefolytatásában egyaránt közreműködnek, legyen szó házasságról, élettársi- vagy bejegyzett élettársi kapcsolatról.

6. Végrendelet, öröklési szerződés, cégtulajdonosi generációváltás

Bár az öröklési jogi kérdések és a cégátruházási procedúrák nem tartoznak a szorosan vett válóperes családjogi tanácsadáshoz, elképzelhető olyan élethelyzet, amelyben a család életével szorosan összefüggő vagyonjogi helyzet is megoldást igényel.

Személyre szabott tanácsadásaink keretében jogi szakembereink segítenek meghatározni a vagyonjogi helyzetet legjobban igénylő megoldási lehetőségeket, legyen szó akár végintézkedésről, akár egy családi vállalkozás további sorsának megfelelő elrendezéséről.Válási tanácsadás és válási coaching

A válási tanácsadás és a válási coaching akkor is kapaszkodót nyújt a válás során, ha a válási folyamatban nincs mód közös megegyezésre vagy az egyik fél kifejezetten elzárkózik a válási mediáció lehetőségétől.

A válási tanácsadás a coaching eszköztárát is segítségül hívva segít feltérképezni az ügyfél helyzetét, igényeit és lehetőségeit, majd ezeket figyelembe véve kidolgozunk egy válási tervet, más néven válási stratégiát.

A válási tanácsadás és coaching nem csak a válás mentálisan és érzelmileg egyaránt megterhelő folyamata során jelent támogatást az ügyfélnek, hanem a válást követő újrakezdésben is.

A tanácsadás során jellemzően az alábbi témákkal foglalkozunk:

 • megváltozott szülői szerepek,
 • az esetleges új társ és a gyermek(ek) közötti kapcsolat harmonizálása,
 • a válást követő időszak kihívásainak menedzselése,
 • a párkapcsolatot, a magánéletet vagy egyéb életterületet, például a karriert érintő problémák megoldása ( új kapcsolat kialakítása, mindennapi rutin “újratervezése”, karrierváltás).
 • válás alatti és utáni önbizalomproblémák feloldása, a magabiztosság visszaszerzése annak érdekében, hogy ismét “önmagunkra találjunk”,
 • új párkapcsolat megtalálásában és kialakításában támogatás nyújtása, illetve tanácsadás abban, ha az új párkapcsolatában már az elejétől tudatos szeretne lenni.Válási mediációs- és válás utáni (kapcsolattartási mediációs) szolgáltatásaink

Tapasztalatból tudjuk, hogy ha a felek először mediáció keretében próbálják közös nevezőre hozni az igényeiket, akkor rövidebb időn belül, sokkal nagyobb eséllyel tudnak békésen elválni egymástól. A közös megegyezés, valamint a peres eljárás elkerülése nem csak a felnőttek életét könnyíti meg, hanem arról is gondoskodik, hogy a pár közös gyermeke vagy gyermekei kevésbé sérüljenek. A mediátor azonos mértékben képviseli a felek, valamint az érintett gyermekek érdekeit.

A mediáció hatékonyan elősegíti a házasság felbontása kapcsán keletkező problémák megoldását. Jellemzően ide tartozik a szülői felügyeleti jog kérdésköre, a gyermek lakóhelyének meghatározása, a gyermek és a különélő szülő közötti harmonikus kapcsolattartás biztosítása, valamint a tartásdíjjal és lakáshasználattal kapcsolatos kérdések megválaszolása. A válási mediáció keretében igény szerint a házasság során szerzett közös vagyon megfelelő felosztásával, illetve az élettársi kapcsolatok felbomlása során létrehozandó egyéb megállapodások elősegítésével is foglalkozunk..

A válási mediáció fontossága a gyermek szemszögéből

Mivel a gyerekek felnevelése hosszú távú együttműködést igényel a szülők részéről – amennyiben a válásban gyermekek is érintettek – egy mediátor felkeresése fokozottan ajánlott.

A válás részleteinek rendezése mellett segítünk, hogy házasság felbontását követően a különélő szülők és a gyermek(ek) közti kapcsolattartás zökkenőmentes és mindenki számára örömteli legyen.

A kapcsolattartási és válás utáni mediáció során jellemzően kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a szülők mindketten:

 • részt vegyenek a gyermek(ek) életében,
 • osztozzanak a gyermekkel kapcsolatos feladatokon,
 • kialakítsanak egy – minden fél igényeit magában foglaló – kapcsolattartási- és tájékoztatási keretrendszert, amely a különválást követően kiszámítható és működtethető, és amely nem generál újabb és újabb vitákat,
 • elsajátítsák az erőszakmentes kommunikáció alapjait,
 • hozzáférjenek egy olyan eszköztárhoz, amely az új élethelyzetben is lehetővé teszi a közös gyermek felneveléséhez elengedhetetlen együttműködést.

A válás után is számíthat ránk!

Amennyiben a korábban mediáció segítségével elvált felek úgy érzik, hogy szülőtársukkal valamiben elakadtak, a válás kimondását követően is visszavárjuk őket. A mediáció ilyenkor is segít gyorsan és hatékonyan megoldani a problémát, legyen szó kapcsolattartási kérdésről, új élettársak bevonásáról a gyermek életébe vagy bármilyen más, a gyermeket is érintő nehézségről.

Amennyiben további kérdése van a KapcsolatMentor partnerei által nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatban vagy szeretne időpontot kérni konzultációra, kérem, írjon üzenetet vagy keressen telefonos elérhetőségemen!